EZER RECEPT EGY HELYEN

Naponta frissülő internetes – online - magazin, melyben szó esik ismert, és kevésbé ismert emberekről, tájakról, városokról, eseményekről, humorral, zenével, gasztronómiával fűszerezve. Mindezt megtalálod egy helyen, az Új Gastrovat Magazinban

LENCSELEVES VIRSLIVEL
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg lencse, 1 dkg só, 4 dkg HÉRA főzőmargarin, 5 dkg liszt, 1 evőkanál UNIVER vöröshagymakrém, 1 db babérlevél, 1 késhegynyi pirospaprika, ízlés szerint cukor, ecet, mustár, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál fokhagymakrém, 20 dkg virsli

Elkészítése:
A megtisztított lencsét előző nap beáztatjuk.
Csontlében vagy füstölt húslében feltesszük főni. Kevés Héra margarinon a vöröshagymakrémet megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, majd a pirospaprikát és a levesbe tesszük. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet.
Cukros, barnarántást készítünk:
Héra margarinon cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a lisztet és átpirítjuk. Ha megfőtt a leves, a kikevert barnarántással besűrítjük. Ízesítjük ecettel elkevert mustárral, kikevert tejfölt adunk hozzá.
Jól kiforraljuk, majd karikára vágott virslit teszünk bele.

LIBANONI LENCSE-KRÉMLEVES
Hozzávalók
4 személyre: 24 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 1 fej zeller, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves, római kömény, őrölt fahéj, babérlevél, egész fekete bors, olívaolaj, 1-2 db szikkadt zsemle

Elkészítése:
A lencsét jó előre beáztatjuk. A legideálisabb, ha már előző este sort kerítünk rá. A fazékban kevés olívaolajat hevítünk.
Feldaraboljuk a sárgarépát, a zellert, a vöröshagymát és a fokhagymát, amiket megpirítunk az olajban.
Fűszerkeveréket készítünk római köményből, fahéjból, babérlevélből és egész feketeborsból. Ezt a keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel. Kevés húslevessel felengedjük, és hozzáadjuk a beáztatott lencsét. Az összes zöldséget vajpuhára főzzük, botmixerrel elpürésítjük, majd még egyszer felforraljuk.
Levesbetétnek a szikkadt zsömlét használunk. A zsömlék héját levágjuk, belsejét felkockázzuk, és zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk. Megszórjuk sóval, és őrölt fahéjjal.
A levest mélytányérba merjük, és hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A LENCSELEVESEK
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 22
Heti: 123
Havi: 611
Össz.: 33 980

Látogatottság növelés
Oldal: 2018. 10. 31./1
EZER RECEPT EGY HELYEN - © 2008 - 2024 - ezerreceptegyhelyen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »