EZER RECEPT EGY HELYEN

Naponta frissülő internetes – online - magazin, melyben szó esik ismert, és kevésbé ismert emberekről, tájakról, városokról, eseményekről, humorral, zenével, gasztronómiával fűszerezve. Mindezt megtalálod egy helyen, az Új Gastrovat Magazinban

Királyné-tojás
Elkészítése:
Maradék csirke- vagy borjúsültet vagdaljunk vagy őröljünk meg, adjunk hozzá egy áztatott zsemlyét, vajat, sót és két-három tojássárgát. Mindezt keverjük jól el és hígítsuk meg kevés tejföllel. Ezt a pépet kenjük ujjnyi vastagon egy tűzálló tál fenekére és készítsünk bele egy tojással annyi mélyedést, ahány tojást akarunk beleverni.
Most mindegyik mélyedésbe beleverünk egy friss tojást, az egészet meglocsoljuk olvasztott vajjal, jó vastagon pármai sajtot hintünk rá, és a sütőben megsütjük.

Kis tojás omlettek
Elkészítése:
Gyors és ízletes ételt nyerhetünk, ha könnyű omlett tésztát habarunk, minden tojásra egy evőkanál tejét és egy kávéskanál lisztet számítva. Megsózva mindet egyszerre elhabarunk, palacsintasütőben kis dió nagyságú zsírt forralunk, beleöntünk a tömegből annyit, hogy vastagabb legyen, mint egy palacsinta. 4 tojásból körülbelül három omlettet süthetünk. Körülöntözve zsírral sütjük, míg alul szép színt kapott.
Behinthetjük reszelt parmezán sajttal, vagy vagdalt sonkával összegöngyöljük, vagy összehajtjuk s forrón tálaljuk.

Krémsajtos burgonya
Hozzávalók:
kb. 1 kg apró szemű burgonya, 10 dkg márványsajt krém (túrósajt), 10 dkg tejszínkrémsajt, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés vaj, ízlés szerint só, bors, esetleg vegeta só helyett.

Elkészítése:
Az apró szemű burgonyát meghámozzuk, egy edényben kevéske vajon átpirítjuk, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Megsózzuk (vegetázzuk) és fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínkrémsajtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint borsozzuk. A túrósajtot rámorzsoljuk a párolt burgonyára, hozzáadjuk az ízesített krémsajtot, és együtt addig melegítjük a sütőben, amíg a sajt megolvad.
Azon forrón tálaljuk.
Ez a burgonya-egytál olyan laktató, hogy nem fog hiányozni mellőle a hús.

Krémsajtos-burgonyás melegszendvics
Hozzávalók 6 személyre:
1 hosszú francia kenyér, 5 hajszálvékony bacon szalonna, 1 nagy héjában főtt burgonya, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 kemény paradicsom, 2 evőkanál kefir, 1 gerezd foghagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors

Elkészítése:
A meghámozott burgonyát még melegen áttöröm vagy lereszelem, és hozzáadom a krémsajtot és a kefirt. Jól összedolgozom, hogy habos és "egyöntetű" massza legyen. Majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. A paradicsomot apró kockákra vágom. A francia kenyér végét levágom, és a belét egy fakanál nyelével kitolom. A kenyérbelet felaprítom, és a sajtos-burgonyás masszához keverem. A kivájt kenyeret alufólialapra állítom, és a tölteléket belekanalazom.
Szalonnaszeletekkel körültekerem, és a grillsütőben mindkét oldalát megpirítom, vagy az előmelegített gáz- (villany) sütőben 15-20 percig sütöm.
Még forrón felszeletelem és salátával tálalom.

Körte sajttal
Elkészítése:
Tálaljunk sajttal szép, érett, leves körtéket.
A sajt lehet keményebb fajta is (ementáli, trappista), de jobb, ha zsírosabb, puhább sajtot veszünk (Camembert, Brie stb.)
A nyers gyümölcs és a sajt elősegíti a zsíros ételek megemésztését.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 22
Heti: 125
Havi: 613
Össz.: 33 982

Látogatottság növelés
Oldal: 2018. 10. 31./2
EZER RECEPT EGY HELYEN - © 2008 - 2024 - ezerreceptegyhelyen.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »